Şeker Hastalığı İçin Şifalı Bitkiler
07 Temmuz 2024

Şeker Hastalığı İçin Şifalı Bitkiler


Doğa, her zaman şifayı içinde barındırmaktadır. Hem hastalıklardan korunma hem de tedaviyi destekleyici nitelikte birçok bitkisel kürden faydalanılabilir. Doğada, çok sayıda bitkinin kan şekeri üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Ancak, şifalı bitkilerin kullanılması için mutlaka bir uzmandan yardım alınmalıdır. Bitkiler birbiriyle etkileşim içinde olabilir, gebelik ya da emzirme dönemlerinde sakıncalı olabilir veya kişinin kullandığı ilaçlarla olumsuz etkileşimde bulunabilir. Bu hususlara dikkat ederek doğadan destek alınabilir.

Şeker Hastalığına Faydalı Şifalı Bitkiler

  • Çemen Otu Tohumu: Çemen otu tohumu, kan şekerini ve kolesterolü dengeli bir şekilde tutan bileşiklerden meydana gelmiştir. İçeriğinde altı bileşik kan şekerini kontrol altında tutarak kötü kolesterolü düşürür.
  • Soğan ve Sarımsak: Şeker hastalığında kan şekerini düzenleyici etkileri olan soğan ve sarımsak her zaman tüketilebilir. Günde 1-2 diş sarımsak yutulması, hem şeker hastalığında hem de genel sağlık açısından faydalıdır.
  • Tarçın: Tarçın, kan şekerini düşüren bir özelliğe sahiptir. Pankreasta insülin salgılanmasını artırır. Sütün ya da çayın içine 1 çay kaşığı tarçın koyarak, 40 gün boyunca devam edilebilir.
  • Zeytinyağı: Bitkisel yağlar içinde şeker hastaları için en faydalısı zeytinyağıdır. Yemek ve salatalarda zeytinyağı kullanımı tercih edilmelidir.
  • Keten Tohumu: Bir litre suyun içine konulan 1 yemek kaşığı keten tohumu, kısık ateşte su yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatılır. Bunun gün içinde 3 defa içilmesi kan şekerini düşürecektir.
  • Kudret Narı: Kudret narı, meyve olarak, suyunu içerek veya balla birlikte tüketilebilir. 1 ay süreyle düzenli alındığında kan şekerinin düzenlenmesinde etkili olur. Bu karışım balla birlikte hazır olarak aktarlar da satılmaktadır.
  • Acı Kabak: Bu bitkinin tohumları, yaprağı ve bitki özü şeker hastaları için tavsiye edilmektedir.
  • Mango: Mango, şeker hastaları için çok faydalıdır. Bu özelliğini suyundan değil, lifli ekstresinden alır. Bağırsaklardaki şeker emilimini en aza indirerek kan şekerini düzenler.
  • Ayrık Otu: Ayrık otu, A ve B vitamini açısından oldukça zengindir. Şeker hastalığına iyi geldiği gibi, karaciğerin tüm hastalıklarına karşı faydalıdır.
  • Tere: Tere, şeker hastalığından koruyucu bir etki yapar.
  • Yer Fıstığı: Kan şekerini düşürücü etkiye sahiptir.
  • Salatalık: Salatalık, kan şekerini dengeleyici bir etki yapar.

Şeker Hastalığı İçin Bitkisel Kürler

Karahindiba Kökü Kürü: 100 gram saf zeytinyağı içinde karahindiba kökünü 2 gün süreyle bekletin. Bu karışımın yağlı suya dönüşmesi gerekmektedir. Daha sonra kaynatmadan ocakta ısıtın. Her gün hazırladığınız kürü sabahları ve geceleri aç karnına 1 tatlı kaşığı içmelisiniz.

Enginar Yaprağı Kürü: 1 su bardağı kaynamış suyun içine, 5 gram kuru enginar yaprağı koyun. Ağzını kapatarak karışımı demlenmeye bırakın. Ilındıktan sonra bunu içebilirsiniz. Bu kürün 3 hafta süreyle içilmesi tavsiye edilir. Enginar yaprağını çaylarınızın içine koyarak yaptığınız kürü destekleyebilirsiniz.

Zeytin Yaprağı Kürü: Zeytin yaprağını ince bir şekilde kıyıp, 1 litre suda kaynatın. Daha sonra 5-6 dakika demlenmeye bırakın. Bunu sabah ve akşam 1 fincan olarak içmenizi tavsiye ederiz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tip 2 Diyabet Nedir?

Tip 2 Diyabet Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diyabet İlaçları

Diyabet İlaçları

Şekersiz Şeker Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Şekersiz Şeker Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Şeker Hastalığı Nedir?

Şeker Hastalığı Nedir?

Erkeklerde Şeker Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Erkeklerde Şeker Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Gestasyonel Diyabet Belirtileri ve Tedavisi

Gestasyonel Diyabet Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Kan Şekeri Değerleri

Kan Şekeri Değerleri

Güncel

Açlık Tokluk Kan Şekeri Değerleri

Açlık Tokluk Kan Şekeri Değerleri