İyi günler, açlık şekerim 156, doktorum diaformin ile birlikte, benexol ve idrar söktürücüde verdi. Ancak diaformini yarım kullanmama rağmen, gece yattığımda, şiddetli çarpıntı ve midemde şişkinlik oluştu, bir kaç gün kullandım ve öleceğim hissine kapıldım,çarpıntıdan ve mide sancısından uyuyamadım. Bugünden itibaren ilaçları almamaya karar verdim. Sizce ne yapmalıyım, önerileriniz çok önemli, prospektüslerde mide problemi ve karaciğer sorunu olan kullanamaz yazıyor, hepsi mevcut bende.
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Sayın Kahraman Teoman Kunay,
Şeker hastalığı tedavisinde kullandığınız diaformin ilacına karşı yaşadığınız yan etkiler ciddi olabilir. Özellikle şiddetli çarpıntı ve mide şişkinliği gibi belirtiler, ilaca karşı hassasiyetinizin bir işareti olabilir. Bu durumda, ilacı doktorunuza danışmadan kesmeniz doğrudur. Ancak tedavinize devam etmeniz gerektiği için, en kısa zamanda doktorunuzla tekrar iletişime geçmelisiniz. Doktorunuz, size uygun başka bir ilaç veya tedavi seçeneği sunabilir. Ayrıca mide ve karaciğer sorunlarınızı da dikkate alarak daha uygun bir tedavi planı yapabilir. Bu süreçte, beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri de önerilebilir. Lütfen doktor tavsiyesi almadan kendi başınıza ilaç kullanımını değiştirmeyin.
Kahraman Teoman Kunay
08 Mayıs 2024 Çarşambaİyi günler, açlık şekerim 156, doktorum diaformin ile birlikte, benexol ve idrar söktürücüde verdi. Ancak diaformini yarım kullanmama rağmen, gece yattığımda, şiddetli çarpıntı ve midemde şişkinlik oluştu, bir kaç gün kullandım ve öleceğim hissine kapıldım,çarpıntıdan ve mide sancısından uyuyamadım. Bugünden itibaren ilaçları almamaya karar verdim. Sizce ne yapmalıyım, önerileriniz çok önemli, prospektüslerde mide problemi ve karaciğer sorunu olan kullanamaz yazıyor, hepsi mevcut bende.
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiSayın Kahraman Teoman Kunay,
Şeker hastalığı tedavisinde kullandığınız diaformin ilacına karşı yaşadığınız yan etkiler ciddi olabilir. Özellikle şiddetli çarpıntı ve mide şişkinliği gibi belirtiler, ilaca karşı hassasiyetinizin bir işareti olabilir. Bu durumda, ilacı doktorunuza danışmadan kesmeniz doğrudur. Ancak tedavinize devam etmeniz gerektiği için, en kısa zamanda doktorunuzla tekrar iletişime geçmelisiniz. Doktorunuz, size uygun başka bir ilaç veya tedavi seçeneği sunabilir. Ayrıca mide ve karaciğer sorunlarınızı da dikkate alarak daha uygun bir tedavi planı yapabilir. Bu süreçte, beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri de önerilebilir. Lütfen doktor tavsiyesi almadan kendi başınıza ilaç kullanımını değiştirmeyin.
Sağlıklı günler dilerim.